petak, 20. listopada 2017.

Najava 4. kola Premijer futsal lige BIH

Fotografija korisnika/ce Marijo Aladžić.
Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda utakmicama četvrtog kola.

Derbi, prema plasmanu na tabeli, igraju prvoplasirani MNK Centar i drugoplasirani KMF Nevesinje. Sarajlije u ovaj duel ulaze sa tri pobjede iz isto toliko mečeva, dok "Nevesinje" ima dvije pobjede na svom parketu. I jedni i drugi su silno motivisani za ovaj meč, te nema sumnje da nam to garantuje odličan futsal u dvorani Ramiz Salčin.

U subotu će MNK Željezničar na Grbavici dočekati FC Mostar SG. Sarajlije nastavljaju sa teškim rasporedom na početku sezone. Nakon poraza od Centra u gradskom derbiju, te debakla u Nevesinju, gdje se niko neće naigrati, slijedi im duel sa aktuelnim šampionom.

KMF Tango u nedelju dočekuje MNK Brotnjo. Ljubitelji futsala iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva i okoline definitivno će ovoga vikenda doći na svoje. KMF Tango je odigrao dvije sjajne gostujuće utakmice, ali na njihovu žalost u obje poražen, dok je znatno teže izašao na kraj protiv debitanta KMF Brčko zdravlje na svom parketu. U drugoj utakmici pred svojim navijačima dočekuju ekipu koja trenutno ima četiri boda. Remizirali su u Livnu, zatim doživjeli kanonadu u Tuzli, a onda u derbiju u velelepnom futsal ambijentu savladali MNK Zrinjski sa 5:3. I ovde nas čeka izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj se obje ekipe nadaju da mogu stići do pobjede.

Salines se sa dva sarajevska gostovanja vratio sa "krompirom" iako su naročito u meču protiv Centra odigrali dobro. Kod kuće su razbili MNK Brotnjo i pokazali da mogu i da znaju. Sada im dolazi MNK Zrinjski. Još jedan super težak rival

MNK Banovići u drugoj uzastopnoj utakmici igraju na svome parketu. Nakon što su juče u zaostalom meču drugog kola tijesno poraženi od aktuelnog šampiona sada im u goste dolazi MNK Seljak. Publika željna futsala i ovaj put će sigurno ispuniti Gradsku dvoranu u koju se u četvrtak slilo više od 600 ljudi. To je ono što je bilo potrebno bosanskohercegovačkom futsalu, i ulazak Banovića je sa te strane dobitak za bh. futsal. Da li će biti i u igračkom smislu vidjećemo. Ukoliko dožive i četvrti poraz ne piše im se dobro.

U Trebinju se igra futsal ponovo u nedeljnom popodnevnom terminu. Od 14,30 u Trebinje dolazi KMF Brčko zdravlje. Leotar je poražen u Sarajevu, a onda teško izvojevao pobjedu protiv Nevesinja, dok im je meč protiv Starog Grada odložen. Sada dočekuju Brčake, koji su prethodnog vikenda upisali prvi trijumf u Premijer ligi, i osokoljeni dolaze u grad Jovana Dučića. 

FUTSALBALKAN 

Nema komentara:

Objavi komentar