srijeda, 18. listopada 2017.

Djevojčice iz Broca pravi su talenti s loptom

Tatjana Nikolić fudbal igra od malih nogu
Sembersko selo Brodac poznato je po mnogočemu, između ostalog i po školi staroj više od 150 godina, ali i po Fudbalskom klubu Jedinstvo, koji ima višedecenijsku tradiciju. Osnovan je davne 1931. i jedan je od najstarijih fudbalskih kolektiva u BiH. .


Neobično, ali samo na prvi pogled, jeste to što ovo selo u pionirskom i kadetskom fudbalskom timu ima i šest djevojčica, koje ravnopravno s dječacima nastupaju na takmičenjima. Na travnatom terenu Jedinstva u nedjelju smo zatekli Nedu Vujić, Katarinu Jevtić, Srđanu Spasojević, Anđelu Nikolić, Anđelinu Laketić i Tatjanu Nikolić. Jedanaestogodišnja Tatjana Nikolić, učenica šestog razreda, pravi sportski biser, kaže da od sedme godine igra fudbal. Poznata je i po gimnastičkim vještinama, posebno po hodanju na rukama. - Fudbal od malih nogu igram u dvorištu sa starijom sestrom Dušicom i tatom Ilijom. Nastupam u timu kao špic i lijevi bek. Namjeravam ga još dugo igrati - kaže Tatjana, koja izuzetno dobro barata loptom..



Lukić, trener mladih fudbalera koji se takmiče u Drugoj ligi BiH, kaže da pravila dozvoljavaju da djeca do 12, a negdje i do 14 godina, i dječaci i djevojčice, mogu ravnopravno igrati u mješovitoj kombinaciji. - Imamo mnogo djevojčica koje su zainteresovane za fudbal. Regularno igraju i nastupaju na takmičenjima. U potpunosti su ravnopravne s dječacima, čak su u nekim situacijama i kondiciono spremnije. Ima među njima i strijelaca. Ima djevojčica koje odlično šutiraju i lijevom i desnom nogom. Neke od njih već na utakmicama prate treneri Ženskog fudbalskog kluba Radnik - kaže Lukić..


Prenosi.Avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar