petak, 13. listopada 2017.

Mostar SG Staklorad: Možemo igrati i protiv najboljih

Mostar SG Rumunija1
Prvak BiH Mostar SG Staklorad, nakon što je u prvoj utakmici na turniru glavne runde takmičenja UEFA futsal kupa u Rumuniji poražen u Devi od ekipe Araz Naxcivana iz Azerbejdžana rezultatom 2:5, jučer je u drugom kolu slavio nad domaćom Devom rezultatom 3:2.
U prvom kolu, u kojem su golove za naš tim postigli Vesić i Aladžić, prvak Azerbejdžana opravdao je ulogu favorita, a bh. šampionu nedostajalo je malo sreće i taktike.
U drugoj utakmici igrači Mostar SG Staklorada dominirali su nad domaćim timom, tako da su već u prvih 20 minuta susreta ostvarili dva pogotka, a strijelci su bili Mirko Hrkač i Josip Bošković. Pobjedu Mostaraca svojim drugim pogotkom potvrdio je Mirko Hrkač.
“Još jednom smo pokazali da nismo slučajno u Main Round grupi i da igramo sa klubovima poput Araza i Deve, koji su više rangirani klubovi na FIFI-noj listi od 15 do 25 mjesta. Dokazali smo da i Bosna i Hercegovina i, naravno, FC Mostar SG pripadaju jednoj takvoj eliti. Također smo uvidjeli da moramo još više trenirati i raditi i na drugim taktičkim potezima, da bi dostigli stepenicu više i uhvatili voz za 16 najboljih ekipa, koje su nam vrlo blizu. Uprava je ponosna na igrače, njihovu borbenost i zalaganje za klub, što će nam donijeti veliki napredak za iduću sezonu”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba.
Mostar SG Staklorad sutra igraju preostali meč protiv Luxol St Andrews (Malta).

Izvor:Novo Vrijeme (NV) 

Nema komentara:

Objavi komentar