nedjelja, 24. rujna 2017.

U-17 PŽL BiH: Iskra deklasirala Gradinu, Banja Luka minimalno slavila protiv Lokomotive

U-17 PŽL BiH: Banja Luka bolja od Lokomotive, Iskra i Fortuna sigurno do novih bodova
ŽFK Fortuna Živinice 7:2 ŽFK Sloga Kakmuž Petrovo U okviru šestog kola Premijer ženske lige BiH za kadetkinje Fortuna je na domaćem terenu slavila protiv Sloge rezultatom 7:2. Po dva gola za domaće postigle su Hasić Selma, Noćajević Alma i Oštraković Lamija, a jedan gol je postigla i Kadirić Ajla. Za Slogu je oba gola postigla Pejić Sara. Tako je Fortuna stigla do druge pobjede u sezoni i do šestog mjesta na tabeli ispred Gradine i Sloge. 

ŽFK Banja Luka 1:0 ŽFK Lokomotiva Brčko Derbi šestog kola Premijer ženske lige za kadetkinje odigrale su kadetkinje Banja Luke i Lokomotive, a na kraju utakmice su slavile domaće fudbalerke. Jedini gol na utakmici u 29. minuti je postigla Kremenović Sara, a svojim golom je donijela tri nova boda domaćoj ekipi. Kadetkinje Banja Luke su tako nastavile s dobrim rezultatima i nakon šest utakmica imaju pet pobjeda i jedan poraz, a s petnaest bodova zauzimaju treće mjesto na tabeli. 

ŽNK Iskra Bugojno 15:0 ŽOFK Gradina Srebrenik Fudbalerke Iskre su stigle do pete pobjede u sezoni, a ovaj put na domaćem terenu deklasirali su Gradinu rezultatom 15:0. Po četiri gola za Iskru postigle su Mlivo Sanela i Taslidžan Melina, tri gola postigla je Bašić Emka, a dva Haračić Naida. Po jedan gol za domaći tim postigle su Redžić Enisa i Malkoč Murisa. Iskra se trenutno nalazi na drugom mjestu s petnaest bodova i uz gol razliku 42:3.

Nema komentara:

Objavi komentar