ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Na Piroti Sudijski trio poništio pravila FIFE i UEFE, a sve kako bi Sloga Simin Han došla do nove pobjede

Sudijski trio na Piroti 'poništio' pravila UEFA i FIFA, sramno suđenje Musića i pomoćnika
NK Travnik je poražen jučer u utakmici osmog kola Prve lige Federacije od FK Sloga iz Siminog Hana rezultatom 2:0. Puno je povika poslije utakmice bilo na sudije ovog susreta. Admir Musić sa svojim pomoćnicima Emirom Zahiragićem i Sanelom Herceglijom su pokazali visok nivo neznanja u duelu koji je odigran na Piroti. 

Travničani su i prije ovog duela najavljivali da se boje zakulisnih radnji, ali su se nadali da će uspjeti na terenu da pokušaju da se izbore za što bolji rezultat. Ipak do toga nije došlo. Čini se da 'sukob' između ova dva kluba datira još iz prošle sezone, kada je na inicijativu Travnika organizovano nekoliko sastanaka prvoligaša koji su prijetili istupanjem iz lige i prekidom takmičenja, a razlog takve inicijative je bilo upravo suđenje i podmetanje od strane drugih klubova, a konkretno su mislili na subotnjeg protivnika, Slogu iz Siminog Hana. 

U Travniku se uveliko priča da je upravo na ovoj utakmici došlo 'vrijeme za naplatu', a u cijelu priču upetljan je i sudijski trojac koji je morao da napusti teren u pratnji policajaca i obezbjeđenja. Musić je, kako kažu domaći, svirao prekršaje prilikom svakog duela, bez obzira kakvog intenziteta bili, sjeckao igru, kartonirao domaće igrače, a vrhunac je bilo sviranje nedozvoljene pozicije nakon ubačaja iz auta, i nedosuđivanje kaznenog udarca, što je izazvalo istovremeno i smijeh i gnjev domaćih fudbalera i navijača. Svako ko iole poznaje pravila, zna da nakon ubacivanja lopte iz auta u igru nema nedozvoljene pozicije. 

Nije jasno da li su sudije podlegle pritisku važnosti susreta, pristisku sa tribina na kojim je bilo 57 gledalaca ili jednostavno pritisku nepoznate vrste. Očekuje se da se vidi kako će reagovati Disciplinska i Sudijska komisija NS FBiH, odnosno da se vidi da li će se u narednim danima, mjesecima i godinama nastaviti ovakvi 'previdi' ili će oni trajati dok neki klub ne dočeka promociju u viši rang. Sudijsko pitanje je nešto čime se savezi u BiH moraju ozbiljno pozabaviti na svim nivoima, jer je očigledno da se previše griješi, a to povlači za sobom reakcije neprimjerene sportskim borilištima. 
Da bismo ih izbjegli morat će reagovati, a da li će bit će poznato u narednim danima.

IZVOR:SPORT1

Nema komentara:

Objavi komentar