petak, 29. rujna 2017.

Rahimić dobio zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu

Trener Veleža Ibro Rahimić kažnjen je danas od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.
Zbog isključenja u Kup utakmici protiv Olimpika, te svega što je prethodilo isključenju Rahimić je kažnjen sa mjesec dana suspenzije i novčanom kaznom u iznosu od 300 KM.
Salih Grbić, komesar za bezbjednost Veleža kažnjen je sa šest mjeseci suspenzije i 300 KM kazne zbog udaranja sudije Vladimira Bjelice.
Velež je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 800 KM.
RAHIMIĆ IBRO, glavni trener FK „Velež“ Mostar, zbog prekršaja iz člana 44. DP NS/FS BiH (nesportsko ponašanje) počinjenog na utakmici 1/16 finala Kupa BiH: FK „Velež“-FK „Olimpik“ i prekršaja iz člana 73. DP NS/FS BiH (vrijeđanje i klevetanje) i nepoštivanja Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije NS/FS BiH vezano za utakmicu 1/16 finala Kupa BiH: FK „Velež“-FK „Olimpik“, kažnjava se ZABRANOM VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U NOGOMETU U TRAJANJU OD 1 (JEDAN) MJESEC, računajući od 22.09.2017. godine i NOVČANOM KAZNOM OD 300 (TRISTOTINE) KM.
Imenovani shodno članu 28. DP NS/FS BiH ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba ili tijelima saveza, na utakmici i dr. niti zastupati klub ili savez, odnosno njegova tijela u bilo kojoj funkciji za sve vrijeme trajanja kazne.
GRBIĆ SALIH, komesar za bezbjednost FK „Velež“ Mostar, zbog prekršaja iz člana 52. DP NS/FS BiH (fizički napad sportskog radnika) počinjenog na utakmici 1/16 finala Kupa BiH: FK „Velež“-FK „Olimpik“, kažnjava se ZABRANOM VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U NOGOMETU U TRAJANJU OD 6 (ŠEST) MJESECI, računajući od 22.09.2017. godine i NOVČANOM KAZNOM OD 300 (TRISTOTINE) KM.
(A.P./Sportske.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar