srijeda, 20. rujna 2017.

Olimpik nadigrao Veleža u režiji Vladimira Bjelice

Fotografija korisnika/ce FK Velež Mostar.
1/16 finala Kupa BIH 

Stadion:"Rođeni" 

FK Velež Mostar - Olimpik Sarajevo 1:3 

U sedmoj minuti utakmice Brandao je ukrao loptu i dodao do Ćosića, ali njegov udarac odlazi pored gola. Pet minuta kasnije Vasić šutira sa tridesetak metara, no lopta odlazi preko gola Olimpika. 

Ćosić je u 23. minuti imao dobru šansu, ali je nije iskoristio da bi dvije minute kasnije u jeku napada Rođenih Olimpik poveo. Strijelac za vodstvo Olimpika je bio Nedim Oglečevac koji je pogodio poslije greške Doljančića. Šest minuta kasnije Panesso dobro šutira, ali Bandović brani da bi u 36. Velež imao stopostotnu šansu. Brandao je šutirao, no igrači Olimpika su izbacili loptu sa gol linije. 

Velež je ponovo zaprijetio u 40. minuti preko Brandaa, ali je njegov udarac odbranio Bandović da bi Rođeni izjednačili u 44. minuti susreta preko Panessa. Olimpik je ponovo došao u vodstvo u 60. minuti utakmice kada je nakon brze kontre Jusić sjajno iznio loptu i uposlio Mahovića koji dovodi Vukove u vodstvo. Gosti su nakon postignutog gola čuvali prednost, a Velež nije uspio doći do igre kao prije gola, te je Olimpik do kraja postigao još jedan pogodak preko Vidovića i obezbijedio plasman dalje. 

Vrijedi spomenuti da je Ibro Rahimić trener Veleža odstranjen sa klupe zbog prigovora u 90. minuti.

Domaćini će imati velike primjedbe na suđenje kao što su istakli i na oficijalnoj facebook straniici kluba, a što je bilo i vidljivo jako loše izdanje glavnog sudije Vladimira Bjelice iz Istočnog Sarajeva

Nema komentara:

Objavi komentar