srijeda, 6. prosinca 2017.

Polić:"Naš klub je još uvijek u periodu adaptacije"


Jelena Polić, nogometašica ŽFK "Rad", a ujedno Jelena je i osnivač ovog kluba.Zahvaljujemo se Jeleni na izdvojenom vremenu i ugodnom razgovoru.

-Kako si zadovoljna prvom polusezonom u najvećem rangu takmičenja ? 
Nažalost, nismo ostvarili dobre rezultate na startu nove sezone, imamo samo 1 bod. Još uvijek smo u periodu adaptacije s obzirom da su u predhodne dvije sezone takmičenja u nižim ligama utakmice dosta slabijeg intenziteta. Superliga je jedno jako ozbiljno i jako takmičenje gdje nema lakih utakmica. Bilo je tu i vandrednih kola srijedom, pa vikendom ponovo utakmica-što je svakako za jedan novi i mlad klub dosta naporan tempo.

-Vjeruješ li da ŽFK "Rad" može izboriti opstanak u najvećem rangu takmičenja ?
Vjerujem u ono kako radiš tako ti se i vraća. Znam da smo u klubu svi maksimalno posvećeni i da ćemo dati sve od sebe da izborimo opstanak u ligi. Videli smo gde smo griješili, sta obavezno moramo ispraviti, koje greške ni slučajno ne smijemo ponavljati, a sve to moramo zaokružiti jačim treninzima. Nažalost, mnoge igračice nisu u stanju da se maksimalno posvete treninzima zbog drugih obaveza i žao mi je što je ženski fudbal u Srbiji još uvijek na granicama amaterizma.

-Da li razmišljate o nekim konkretnim pojačanjima za drugu poluusezonu ?
Iako je zvanično počela zimska pauza, još uvijek neke detalje nismo utanačili. O tome ćemo kada počne prelazni rok. Nažalost, glavni problem većini klubova su i finansije-jednostavno djevojke očekuju novčanu nadokandu za odigravanje utakmica, a mi još uvijek nismo u poziciji da to obezbjedimo. Naravno ima i onih koje olako nasedaju na lažna obećanja o velikim iznosima, ne budu ispoštovane i igraju nezadovoljne ili pod pritiskom. Što se toga tiče kod nas je situacija i više nego čista i kristalno jasna. Svi su jednaki, a o nekim višim ciljevima i pojačanjima ćemo prvom prilikom kada se stvore uslovi za to.

Nema komentara:

Objavi komentar