srijeda, 1. studenoga 2017.

Saopštenje za javnost-ŽNK "Iskra" Bugojno

Fotografija korisnika/ce Ženski nogometni klub "ISKRA" Bugojno.
ŽNK"Iskra" Bugojno, čelni ljudi ovog kluba nakon sjednice Upravnog odbora iznjeli su na facebook stranici kluba saopštenje za javnost gdje se ističe:"Ženski nogometni kluba Iskra želi da navijače, prijatelje kluba i cjelokupnu javnost obavijesti o posljednjim dešavanjima u našem klubu, ali i prozivkama Crnjak i Fetahović kojima smo ostali neugodno iznenađeni. Ove dvije igračice odlučile su napustiti klub i mi im nismo željeli praviti probleme, ali ni u kojem slučaju nećemo dozvoliti da neko iznosi neistine o samom klubu, te njegovim zaposlenicima. Svetlana Crnjak i Amela Fetahović su prekršile klupski pravilnik te kodeks ponašanja, zašto posjedujemo i dokaze u vidu fotografija noćnih izlazaka do kasnih jutarnji sati uz alkoholna pića, te je jasno da takve osobe ne mogu biti članovi ili članice našeg kluba, te prije svega biti primjer mladim nogometašicama.
O našem radu koje su dotične također kritikovale govore sami uspjesi, a njih je mnogo. Pionirska selekcija ŽNK Iskra na posljednje dvije završnice lige u Sarajevu osvajala je najprije prvo, a zatim ove godine na čelu sa trenericom Elmom Basarom treće mjesto, što dovoljno govori o budućnosti kluba. U svojim redovima imamo pionirske, kadetske, juniorske i seniorske reprezentativke, dok je naš šef stručnog štaba Samir Vrban također trener u ženskoj selekciji reprezentacije BiH.
Svetlana Crnjak u svojoj izjavi je navela da ŽNK Iskra njoj nije ostao dužan ni jedan pfening što i jeste istina, ali nije navela da je zahvaljući ŽNK Iskra Bugojno i uz našu finansijsku pomoć postala vlasnica UEFA B trenerske licence. Amela Fetahović koja je također priznala da naš klub prema njoj isplatio sve obaveze je uoči meča sa Fortunom navela da će ona svoj posljednji meč za naš klub odigrati za dva kola protiv SFK 2000 (svog nekdašnjeg kluba) i jasno su nam bile njene namjere. Nismo joj dozvolili to, jer nikada od postojanja kluba nijedna igračica nije niti će moći da bira protvnike, odnosno susrete koje će igrati ili ne. Pravnilnikk našeg kluba je jasan, a naša jedina "greška" je što dotičnim nismo dozvolili da budu iznad kluba. To do sada nije bio niko i neće sigurno ni biti, te je to poznato svim uposlenicima kluba, a o tom sramnom činu nogometašica koje se nazivaju profesionalkama je suvišno govoriti.
Također ove dvije nogometašice, koje su ujedno bila i najplaćenije, su jednom prilikom samovoljno napustile trening, te tako iskazale nepoštovanje prema samom klubu, trenerima ali i saigračicama, te rukovodstvu kluba.
Raduju nas sjajni odnosi sa svim klubovima u BiH, pohvale od Nogometnog saveza BiH, službenih lica, a najviše kada naše gošće Bugojno napuste sa pohvalama na račun organizacije i gostoprimstva, što nas svakako čini ponosnima.
Ovim putem pružamo punu podršku stručnom štabu, a samim rezultatima smo itekako zadovoljni. Postali smo stabilan premijerligaš sa velikim brojem mladih igračica u omladinskom pogonu, redovno izmirujemo sve obaveze prema svima u klubu, ali i državi, pa smo zbog toga možda postali i meta onih koji su imali potpuno drugačija očekivanja.
ŽNK Iskra Bugojno Svetlani Crnjak i Amela Fetahović želi sve najbolje u životu, te na sportskom planu, a naše navijače pozivamo da nas u nedjelju podrže na meču 11. kola Premijer lige BiH protiv Sloge Kakmuž Petrovo, te da pobjedom načinimo korak bliže Ligi za Prvaka u Premijer ligi BiH za žene."
Upravni odbor ŽNK Iskra Bugojno

Nema komentara:

Objavi komentar