ponedjeljak, 26. ožujka 2018.

Evo kako reprezentacija BIH može do plasmana na Euro

Fotografija Reprezentacija Bosne i Hercegovine.
Kadetska reprezentacija BiH sutra će imati priliku da se plasira na Evropsko prvenstvo. Uspiju li u tome, bit će to treći nastup na Evropskom prvenstvu za ovu selekciju.
Ipak, “Zmajiće” ne čeka niti malo lagan zadatak. Kolo prije kraja Elitnog kruga, BiH je na trećem mjestu u grupi sa tri osvojena boda, dok Danska ima šest, a Francuska tri, ali bolju gol-razliku u odnosu na našu selekciju.
MarketingFrancuska će u posljednjem kolu odmjeriti snage sa Austrijom, koja je bez bodova i u slučaju pobjede, “Tricolori” će završiti sa šest osvojenih bodova. U tom slučaju, BiH bi morala pobijediti Dansku u posljednjem kolu sa dva gola razlike kako bi izborila plasman na Euro.
Tada bi se zatvorio krug od tri reprezentacije sa po šest bodova. Hipotetički gledano, BiH bi bila bolja u međusobnom duelu od Danske, ali slabija od Francuske. Sa druge strane, Danska bi bila bolja u međusobnom duelu od Francuske, ali slabija od BiH. Gledala bi se gol-razlika, a sa pobjedom od dva gola razlike BiH bi bila u boljem položaju od Danske te bi zajedno sa Francuskom izborila plasman na zarvšni turnir.
Postoji i blaži scenarij za “Zmajiće”. Kada bi Austrija otkinula bod(ove) Francuskoj, BiH bi bio potreban neriješen rezultat ili pobjeda bilo kojom gol-razlikom kako bi u grupi završila druga i plasirala se na Euro.

Nema komentara:

Objavi komentar