četvrtak, 31. kolovoza 2017.

VEĆINA MUŠKARACA IMA OVAJ PROBLEM U SEKSU I STIDE SE PRED ŽENAMA: A POSTOJI NAČIN DA GA LAKO RIJEŠE



Problem koji se dešava mnogim muškarcima je tema o kojoj apsolutno nerado pričaju, i time zapravo pogoršavaju problem.

Prijevremena ejakulacija je problem koji će se u jednom trenutku života desiti praktično svakom muškarcu, ali rijetko koji će skupiti hrabrost da o njemu progovori. Razloga za prijevremenu ejakulaciju je mnogo - zabrinutost, stres i mnogo drugih faktora koji se razlikuju od osobe do osobe.

Koji god da je uzrok, postoje stvari koje mogu da vam pomognu:

Biofidbek

Ovaj koncept se u suštini oslanja na ideju da čovjek može sam da reguliše svoju neurofiziologiju, odnosno način na koji njegovo tijelo odgovara na podražaje.

To u praktičnom smislu znači da jedna tehnika može mnogo da pomogne, a ta tehnika sastoji se u tome da, kada je muškarac na ivici orgazma, u potpunosti prestane sa seksom dok ne povrati kontrolu nad tijelom, a potom nastavi, prenosi Blic.

Tehnika stiska

Kada osjetite da se bližite orgazmu, prekinite sa seksom i stisnite mjesto tačno ispod glave penisa. Pritisak fokusirajte na uretru, i to će preusmjeriti krv iz penisa i umanjiti seksualnu napetost koja rezultira ejakulacijom.

Dame imaju prednost

Posljednja stvar koja pomaže većini muškarac je to da zadovolje partnericu prije nego što se sami prepuste užitku jer kada vide da su partnericu doveli do orgazma, otklanja se veliki dio pritiska koji većina muškaraca osjeća u toku seksa.



(Hayat/Foto:Profimedia)

Nema komentara:

Objavi komentar