ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

TRANSFERI UŽIVO: Liverpool dogovorio spektakularan transfer

Ponedjeljak, 28. august
21:21 LIVERPOOL JE DOGOVORIO TRANSFER NABYILA KEITE ZA NAREDNO LJETO! VISINA TRANSFERA 80 MILIONA EURA!
20:55 Siem De Jong vratio se u Ajax iz Newcastlea i potpisao trogodišnji ugovor.
20:14 Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez rekao je kako klub trenutno pregovara s još dvojicom igrača i kako se nada da će dvije strane uvjete dogovoriti što prije.
20:05 Chelsea je na zvaničnoj stranici objavio vijest kako je Danny Drinkwater novo pojačanje tima, ali je objava ubrzo izbrisana. Izgleda da je sve dogovoreno.
19:45 Alexis Sanchez podnio je zahtjev za transfer čelnicima Arsenala. Uskoro će biti poznato više detalja.
18:20 Chelsea je dogovorio prelazak Alexa-Oxladea Chamberlaina iz Arsenala u njihov tim za 40 miliona eura, tvrdi britanski Sky Sports.
Njegov ugovor sa Tobdžijama mu ističe idućeg ljeta, a u dresu Arsenala je proveo šest sezona te postigao svega devet ligaških golova. Osim Chelseaja, za njegove usluge bili su zainteresovani Liverpool, Manchester City i Bayern Munchen.
17:15 Lazio je navodno odbio ponudu Juventusa u iznosu od 40 miliona eura za Sergeja Milinkovića Savića.
Navodno Inter sprema bolju ponudu za srbijanskog internacionalca koja bi trebala iznositi oko 50 miliona, ali gazda Lazija tvrdi da ga neće pustiti ispod 70 miliona.
16:20 Iako se činilo kako Leipzig neće pustit Nabya Keitu, posljednje informacije koje dolaze od pouzdanog BBC-a tvrde suprotno. Naime, Liverpool će navodno isplatit klauzulu za ovog igrača koja iznosi 52 miliona eura čime će on postati najskuplje pojačanje Redsa u historiji.
Doduše ta izlazna klauzula vrijedi od 2018. godine, pa će mladi veznjak Gvineje na Anfield preći tek iduće sezone, ali je najbitnija stvar da je sve dogovoreno između dva tima.
14:50 ZVANIČNO. Borussija Dortmund angažovala je Andriya Yarmolenka iz Dynamo Kieva. Ukrajinac je sa Dortmundom potpisao četverogodišnju saradnju.
14:25 Dembele je danas i zvanično promovisan u novog igrača Barcelone, a na Nou Camp ga je došlo da pozdravi oko 12 hiljada navijača.
13:38 Stevan jovetić novi je igrač Monaca. Crnogorac će u Monacu nositi dres sa brojem 10, koji je ranije nosio Kylian Mbappe.
13:00 Gianluca Di Marzio, italijanski novinar, tvrdi da je prelazak Schicka u Romu gotova stvar.
12:07 Leonardo Spinazzola je javno izrazio želju da pređe u Juventus.
11:50 Inter je sve bliži dovođenju Keite Baldea iz Lazija.
11:34 WBA je odbio ponudu Leicester Citya od 21 milion funti za Johnnya Evansa.
11:05 Daily Telegraph izvještava da će Liverpool ponuditi čak 60 miliona eura za fudbalera Monaca, Thomasa Lemara.
10:44 Barcelona je dobila novi šamar od PSG. Prvo je pariški klub odbio Kataloncima prodati Marca Verrattija, zatim je od njih kupio Neymara, da bi na kraju rekao “ne” prodaji Angela Di Marije višestrukom prvaku Španije.
10:25 Borussija Dortmund je čini se brzo pronašao zamjenu za Ousmanea Dembelea – za 30 miliona eura dovode Anrija Jarmolenka iz Dinamo Kijeva.
10:01 Robert Snodgrass je iz West Hama posuđen Aston Villi.
09:49 Fernando Garcia Puchades poznatiji kao Nando je prešao iz Valencije u Alaves.
09:30 Manchester City za Alexisa Sancheza nudi 75 miliona eura te defanzivca Jasona Denayera, tvrdi Daily Star.
09:01 Ugledni Kicker tvrdi da je Renato Sanchez veoma blizu prelaska u Liverpool. Talentovani Portugalac uopšte nije bio u kadru na Bayernovom gostovanju kod Werdera.
08:46 Pepe Reina se sinoć oprostio od navijača Napolija i očekuje ga potpis za PSG.
08:30 Jutro počinjemo informacijama sa Ostrva. Manchester United je prema tvrdnjama Daily Stara ponudio 100 miliona eura za Garetha Balea.
08:15 Do kraja prelaznog roka ostalo je još nekoliko dana i definitivno onaj najuzbudljiviji dio tek slijedi.

Nema komentara:

Objavi komentar