srijeda, 30. kolovoza 2017.

TRANSFERI UŽIVO: Hugo Almeida stiže u region; Na Ostrvu ljekarski pregledi posljednja prepreka za zvučni transfer

Ljetni prelazni rok traje do 31. augusta.
Srijeda, 30. august
22:30 Hugo Almeida je raskinuo ugovor sa AEK-om, te bi trebao potpisati za Hajduk.
22:20 Alex Oxlade-Chamberlain prolazi ljekarske preglede prije potpisa za Liverpool.
21:53 Duje Čop je prešao iz Caglijarija u Standard Liege za cifru od tri miliona eura.
21:25 Nani je blizu potpisa za Lazio.
20:59 Rijadu Bajiću stiže ozbiljna konkurencija. Prema izvještajima Tuttomercata blizu potpisa za Udinese je Maxi Lopes.
20:30  West Brom je doveo Grzegoraz Krychowiaka iz PSG-a na jednogodišnju posudbu.
20:07 Jason Denayer odlazi iz Manchester Citya u Galatasaray.
19:26 Juventus je ozvaničio dovođenje Bendikta Howedesa koji stiže na posudbu za cifru od 3.5 miliona eura. Stara dama će na kraju sezoni imati pravo na otkup ugovora za 13 miliona eura.
19:05 Nicolas Burdisso novi je štoper Torina.
18:41 Juan Foyth je novo pojačanje Tottenhama.
18:17 RENATO SANCHES ODLAZI U SWANSEA!
17:58 Ostvrski mediji prenose vijest, da je Liverpool sve dogovorio sa Oxlade-Chmabrlainom. Transfer je vrijedan 35 miliona funti!
17:25 Sergi Aurier blizu prelaska u Tottenham.
16:27 Lazio želi Arsenalovog, Lucasa Pereza.
15:50 Panathinaikos želi Domagoja Antolića.
15:26 Kinez Bouyang Feng pojačao Rudeš!
15:05 Grčki mediji izvještavaju kako su pregovori AEK-a i Hajduka u vezi prelaska Huga Almeide u splitski klub u završnoj fazi i da se čeka samo zvanična potvrda. Ako je ovo istinito, a moglo biti s obzirom da je Hajduk inkasirao 10 miliona eura prodajom Vlašića. Bivši reprezentativac Portugala iza sebe ima ogromno iskustvo, osim AEK-a igrao je za porto, Boavist, Werder, Bešiktaš, Anhzi, Hannover i Cesenu.
15:00 Engleski fudbalski reprezentativac i igrač Arsenala Kieran Gibbs napustio je londonski klub kako bi pojačao West Bromwich Albion s kojim je potpisao ugovor na četiri godine, objavio je u srijedu WBA na svojim službenim stranicama.
Iako klub nije otkrio financijske pojedinosti transfera, britanski mediji nagađaju da se radi o iznosu od 7,6 miliona eura.
Gibbs (27) koji je za englesku reprezentaciju odigrao deset utakmica, nije se uspio nametnuti Arsenu Wengeru, treneru Arsenala.
Nakon cijele dvije sezone (2012./13. i 2013./14.) izgubio je status startera kod “Gunnersa” i prošle je sezone odigrao samo 11 utakmica Premier League.
Gibbs je za Arsenal u deset sezona odigrao 230 utakmica i zabio šest šest golova.
13:00 Barcelona je navodno poslala ponudu u iznosu od 160 miliona eura, koje je zacrtala Uprava Liverpoola i Coutinho bi uskoro trebao postati igrač Blaugrane. Ovo će biti treći najveći transfer u historiji.
12:45 Diafra Sakho je novi igra Rennesa. West Ham je prihvatio ponudu u iznosu od 10 miliona eura i on danas stiže na ljekarske preglede.
11:21 – Fernando Llorente novi je fudbaler londonskog Chelseaja. Iako ima 32 godine, on će potpisati dvogodišnji ugovor sa Plavcima, čime je Antonio Conte zbog svog omiljenog napadača prekršio klupsko pravilo, da igrači koji imaju preko 30 godina mogu potpisati samo jednogodišnji ugovor.
09:33 – Phillipe Coutinho može preći u Barcelonu. Kako javljaju engleski mediji čelnici Liverpoola dozvolili su Brazilcu odlazak, ali će Katalonci za to morati uplatiti na račun Redsa 160 miliona eura.
08:45 – Nikola Vlašić u toku dana bit će predstavljen kao novi fudbaler Evertona. Karamele će za njega platiti 10 miliona eura. Od ove sume 65 posto novca ide Hajduku, dok će ostatak pripasti Vlašiću.
Vlašić je napustio pripreme reprezentacije Hrvatske, kako bi otputovao u Liverpool gdje će obaviti ljekarske preglede i staviti potpis na ugovor sa premijerligašem iz Engleske.
Utorak, 29. august
23:40 – Riješiti se povremenog bh. reprezentativca da dovedu hrvatskog, tako glasi plan Sampdorije za posljednja dva dana prelaznog roka. Klub iz Đenove će proslijediti Danijela Pavlovića koji je u martu debitovao za BiH, u ekipu Crotonea, a na Marassi bi iz Napolija trebao stići Ivan Strinić.
22:38 – Keita Balde Diao novi je fudbaler Monaca. Ovaj napadač u Francusku stiže iz Lazija za koji je u periodu od 2013. do 2017. godine odigrao 110 utakmica uz 26 postignutih golova u Serie A.

Nema komentara:

Objavi komentar