ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Rezultati Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“

Vikend koji je iza nas donio je nastupe i Omladinskih selekcija FK Velež „Muhamed Mujić“, dok je današnjim utakmicama kadeta i juniora u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug raspored kompletiran.
U okviru 4. kola juniorske Premijer lige BiH, Velež je u nedjelju gostovao kod ekipe Radnika iz Bijeljine. Na kraju utakmice, Rođeni su slavili pobjedu rezultatom 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je Anes Agović u 77. minuti.
Nakon uvodna tri poraza ( Željezničar, Sloboda, Sarajevo ), juniori Veleža su upisali prva tri boda u ovoj sezoni. Rođeni trenutno zauzimaju 11. mjesto. Naredni protivnik koji dolazi na pomoćni teren Stadiona Rođeni bit će ekipa Mladosti iz Doboj Kaknja, koja zauzima posljednje 14. mjesto bez ijednog osvojenog boda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrane utakmice 2. kola Omladinske lige BiH – grupa Jug, u kojim su se sastali kadeti i juniori Veleža i Tomislava. U obje utakmice Velež je upisao pobjede. Kadeti su slavili rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bio Pehilj, dok su jedan gol dali Bečić, Haljković i Pirić. Juniori su bili bolji rezultatom 2:1. Golove su dali Seferović i Husović.
Tako kadeti i juniori nakon pobjeda u 1. kolu u Gornjem Vakufu protiv Sloge ( kadeti 2:0, juniori 1:0 ) imaju šest osvojenih bodova.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  __  _ _  _ _ _
U subotu su sa svojim utakmicama u okviru HNK-a lige krenuli pioniri i pretpioniri Veleža.
U 1. kolu na pomoćnom terenu gostovali su vršnjaci Igmana iz Konjica. Velež je upisao obje pobjede. Pioniri su golovima K.Salčina i Ćupine slavili rezultatom 2:0, dok su pretpioniri bili sigurniji i upisali su pobjedu rezultatom 6:0. Trostruki strijelac bio je Husić, dvostruki Kozić, dok je jedan gol dodao i Šemšić.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _
U nedjelju je u Tomislavgradu održan međunarodni turnir na kojem je učestvovala i selekcija Veleža 2007. godište i mlađi. Na kraju, mali Rođeni su osvojili 3. mjesto iza Hajduka i Neretvanca.
Bravo mala raja !

Nema komentara:

Objavi komentar