srijeda, 30. kolovoza 2017.

Baždarević: Stanje u ekipi je dobro i to nam daje još veći optimizam


Pred sutrašnji duel kvalifikacija protiv Kipra, selektor Mehmed Baždarević, danas je održao press konferenciju na kojoj je govorio o pomenutom meču sa Kipranima.

“Radi se o kvalitetnom protivniku. U tom meču se stvari neće brzo riješiti. Moramo odigrati jednu kompletnu utakmicu, disciplinovanu i borbenu. Imamo kvalitet. Stanje u ekipi je dobro, radna atmosfera što nam daje još veći optimizam. Bilo je više umora nego povreda osim Kodre koji je osjetio jak bol. Prije trening ćemo vidjeti da li će on biti u konkurenciji za ovaj meč”, rekao je Baždarević.

Baždarević je kratko prokomentarisao i smjenu na selektorskom mjestu Kipra.

“Nema to veze sa našom utakmicom. Oni su željeli promjenu selektora i stvarati za budućnost ekipu koja će biti spremna. To ništa ne mijenja stvari. Oni su taj plan zamislili ranije.”

Press konferenciji je prisustvovao i Ognjen Vranješ.

“Imao sam gust raspored u klubu i sada sam radio individualno manjim intenzitetom, a večeras ću trenirati sa ekipom. Svi smo svjesni koliko nam ova utakmica znači i spremni ćemo je dočekati. Sutrašnjom pobjedom bismo mnogo toga riješili. Ne vjerjem da će Kiprani imati veći motiv od nas. Znamo naš cilj, spremamo se za SP u Rusiji i gledamo u tom pravcu”, izjavio je Vranješ.

Nema komentara:

Objavi komentar