nedjelja, 11. veljače 2018.

Butković:"Kruna karijere je igrati za nacionalni tim"


Zahvaljujemo se na ugonom razgovoru i izdvojenom vremenu Albini Butković, nogometašici Fortune iz Živinica.
Albina, nam ističe"Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama u nastavku sezone da cijela ekipa igra dobro, jer jedino tako može i da se istakne neki pojedinac kada je kolektiv jak i kada kolektiv pravi dobre rezultate.Imali smo nezgode u prošloj polusezoni, jer smo imali više povrijeđenih igračicaa što je uticalo na nas rezultat posebno peh sa golmanom,ali ima nade i nadam se da ostajemo u društvu najboljih!
Zadovoljna sam igrama kao i rezultatima, ali uvijek može puno bolje i radim na tome. Samo treba vjerovati u sebe i ozbiljno pristupiti svim obavezama. Rezultat na kraju uvijek dođe.
To mi sve znači,posebno jer svi žele da dijele svlacionicu sa najboljim igračicama. Sigurno da je ovo za mene jos jedno novo iskustvo i veliki izazov,iako sam prosla selekcije U17 i U19 reprezentacije,poziv za “ A“ bila je još jedna pređena stepenica i ostvarenje sna, jer poziv selektorice Samire Hurem zaista moraš zasluziti. Igrati za nacionalni tim je sigurno najveća čast za jedne fudbalerke. To je kruna karijere, „šlag na torti“, a ako budem bila pozvana i u narednim okupljanjima daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje."

Nema komentara:

Objavi komentar