petak, 6. travnja 2018.

Rođeni protiv Bosne žele nastaviti pobjednički niz

Pred nama su utakmice 21. kola Prve lige FBiH, u kojem naši Rođeni dočekuju ekipu Bosne iz Visokog. Utakmica koja se igra u subotu, 07.04.2018. godine, od 16h na Stadionu Rođeni.
Bosna je loše ušla u proljetni dio sezone, upisavši čak četiri poraza u pet utakmica. Kao gosti, odigrali su tri utakmice u kojima su upisali tri poraza ( Orašje 3:2, Slaven 1:0, Iskra 3:1). Kao domaćini, bili su bolji od Travnika rezultatom 2:1, dok su u zadnjem kolu poraženi od Rudara sa 2:0.
Za utakmicu protiv Veleža trener Ivo Ištuk ne može da računa na kapitena Denisa Canu. Bosna nakon 20. odigranog kola zauzima 6. mjetso sa 31 osvojenim bodom.
Rođeni su u posljednja tri kola osvojili 7 bodova, a dvije vezane pobjede su malo popravile atmosferu u i oko ekipe. Podatak da je protiv Travnika na terenu bilo šest igrača koja su ponikla u Veležu ( Bobić, Alikadić, Mrgan, Mešanović, Zvonić, Behram ) a na klupi su još bila dva domaća igrača ( Isić i Tipura ), učinilo je pobjedu još slađom.
Trener Ibro Rahimić za utakmicu protiv Bosne nema problema sa izostancima, jer nema suspendovanih i povrijeđenih igrača. Nakon 20. kola, Rođeni zauzimaju 5. mjesto sa 34 osvojena boda.
Glavni sudija utakmice je Hermin Muslić iz Bihaća. Pomoćnici su Zahiragić, Herceglija i Gedžić. Delegat utakmice je Radmilović Safet, dok je posmatrač suđenja Hasanović Sead.
Sretno Rođeni !
Izvor:FK Velež Mostar 

Nema komentara:

Objavi komentar