četvrtak, 5. travnja 2018.

FK Velež Mostar dobio veliko pojačanje

Obavještavamo naše članove, navijače, prijatelje Kluba i bh. javnost da je na mjesto šefa Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“ imenovan Igor Remetić.
Rođen u Mostaru 14.09.1976. godine, ponikao u Veležu u kojem je počeo trenirati 1988. godine, i gdje je završio igračku karijeru 2011. godine. Nakon toga, prelazi u trenerske vode, a prvi angažman našao je u Omladinskoj školi Veleža gdje je radio tri godine, od 2012. do 2015. Jedan kraći period vodio je i Turbinu.
Nakon toga, preuzima TOŠK sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu FBiH. Pred početak proljetnog dijela sezone 2017/18 preuzima Travnik, gdje ga je čekao težak zadatak da Vezire spasi od ispadanja. Ipak, u prva dva kola u kojima je Travnik gostovao upisana su dva poraza, a svu odgovornost za rezultate preuzeo je Remetić na sebe.
Igor Remetić sretan je zbog ukazane prilike da se vrati u svoj voljeni i matični Klub, i da učestvuje u njegovom radu :
„ Prije svega, želim da se zahvalim predsjednik UO, Šemsudinu Hasiću, i ostalim članovima UO na ukazanom povjerenju. Svjestan sam posla i odgovornosti koju preuzimam od ovog trenutka za veoma važan segment Kluba“ rekao je Remetić, pa nastavio :
„ Želim prvo da snimim i ocijenim situaciju u Omladinskoj školi, a s vremenom da je i reorganizujemo kako bi doprinjeli napretku djece, a sve u interesu našeg Kluba. Rješavanjem problema infrastrukture stvorili su se preduslovi za bolji i kvalitetniji rad. Moramo našoj djeci omogućiti optimalne uslove za razvoj, kako ih menadžeri ne bi rano odvodili u inostranstvo, i samim tim oslabili našu bazu za selekciju igrača za prvi tim, što je primarni cilj škole.“
Igoru Remetiću želimo dobrodošlicu, puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha u budućnosti.
Prenosi:FK Velež Mostar 

Nema komentara:

Objavi komentar